Çoğu endüstriyel ve ticari alanlarda yaya ve mekanik araçların güvenli bir şekilde deneyim yaşaması için zemin özel olarak tasarlanmalıdır. Kaymaz zemin ve kaydırmaz zemin, dayanıklı bir reçineden yapılan ve üzerinde kayma durumu yaşanmayan zeminlerdir. Bu zeminlerde kayma direnci olduğu için tekrarlayan yaya ayak basmalarına, forkliftlere ve diğer yoğun trafiğe dayanabilen bir zemindir.

Kaymaz reçine zemin kaplaması, betonunkinden çok daha kaymaya dayanıklı bir yüzey olan dokulu bir kaplamaya sahiptir. Kaymaz reçine döşemedeki reçine kaplama, mevcut bir reçine veya beton zemin yüzeyinin üzerine monte edilebilir.

Bir reçine döşeme yüzeyi monte ederken tüm zemini değiştirmek her zaman gerekli değildir. Buna karşılık, bu, tüm zemini yerinden çıkarma ve değiştirme ihtiyacı olursa bu süreç daha maliyetli olabilir.

Kaymaz reçine zemin kaplaması, döşeme yüzeyinin kaymaya karşı dayanıklı hale gelmesini sağlar ancak zeminin % 100 kaymaya dayanıklı olacağının gerçek bir garantisi yoktur. Aksine, kaymaz reçine zemin kaplaması, zeminin yüzeyinde büyük ölçüde geliştirilmiş bir kayma dayanımı sağlar ve bu nedenle kaymaya dayanıklı bir alan yaratmada çok popüler bir uygulamadır.


Kaymaz Zemin Neden Gereklidir?

Kayma ve yolculuk kazaları, dünyadaki yaralanmaların en tehlikeli ve maliyetli olanlarından bazılarıdır. Bu nedenle kaymaya dayanıklı zemin kaplaması, çoğu endüstriyel ve ticari tesis için iş sağlığında en önemli uygulamalardır. Aksi takdirde bir personel veya aracın maliyetli bir kaza geçirmesi her zaman olasıdırç

Kaymalar ve yolculuklar her yerde, herhangi bir zamanda, herkesin başına gelebilir. Bu tür kazaları önlemek ve zemin güvenliğini artırmak için zeminlerin kayma direncini sağlamak ve bakımını yapmak gerekir.

Sunulan kaymaya dayanıklı zeminlerin çeşitliliği, ister bir alışveriş merkezinin yemek salonu, ister atıştırmalıklara ve gazlı içeceklerin, yağların, greslerin ve yakıtın hesaba katması gereken ağır bir üretim tesisi olsun, her ortam için bir çözüm vaat eder.

Tesisiniz için güvenli zemin seçmenize yardımcı olmak amacıyla kaymaz zemin kaplaması hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Kaydırmaz zemin kaplaması ile iş sahalarında ortaya çıkabilecek kazaları kolaylıkla önlemeniz mümkün olur.


Kaymaz Zemin Kaplamanın Faydaları Nelerdir?

Kaymaz zemin kaplaması, çalışanı ve işvereni korumak için aşağıdakiler gibi çeşitli avantajlar sunar:

  • Kayma ve düşme kazalarının önlenmesi, böylece davaların önlenmesi ve böylece maliyetten tasarruf
  • Personel ve ziyaretçiler için güvenli çalışma ortamı sağlar ve böylece verimlilik artar.
  • Uygulama sırasında hiç iş kesintisi olmaz.
  • Yönetim maliyetlerini düşürür ve tesisin veya binanın güvenilirliğini arttırır.
  • Kayma ve düşme kazası riskini en aza indirir
  • Granit, seramik karo, PVC, kireçtaşı, kayrak, terrazzo, beton, pişmiş toprak, epoksi, muşamba, mermer, termoplastik ve diğer birçok zemin yüzeyi için uygundur.
  • Profesyonel olarak uygulanan ve test edilen kaymaz zemin uygulamalarında kaymaya karşı garanti vardrır.
  • Kaymaz zemin işlemi, ıslak veya kuru koşullarda daha güvenli olan sürtünme katsayısı (kavrama, kayma direnci veya çekiş) seviyeleri sağlayabilir.
  • Uygun maliyetli kayma ve düşme önleme uygulamasıdır.
  • Hastaneler, mutfaklar, yiyecekler ve diğer bakteriyolojik olarak hassas alanlar için uygundur.
  • Uygulamadan itibaren üç dakikadan kısa sürede yaya veya araç trafiğine hazır hale getirilerek üretim duruş süreleri minimuma indirilir.
  • Sigorta primlerinde potansiyel azalma sağlar.
  • Dış ve iç döşeme kaymaz yapmak için uygundur.
  • Maliyetli, zaman alıcı kayma ve düşme davalarından kurtulmanızı sağlar.
  • Sorumluluk sigortası primlerini, işçi tazminat maliyetlerini ve üretim kayıplarını en aza indirir.
  • Müşteri güvenini ve çalışan verimliliğini arttırmada çok etkili bir seçenektir.


Kaymaz Zemin Kaplaması Özellikleri

1. Yüzeyin Görünümü Üzerinde Tam Kontrol

Beton yeniden yüzey kaplamayı tercih ettiğinizde kaplama ve döşeme açısından birçok seçeneğiniz vardır. Betonunuzun görünümünü ve hissini koruyan, ancak kaymaz bir yüzey ekleyen bir işlem tercih edebilirsiniz.

Renksiz ve şeffaf bir uygulamadır, mevcut mimarinize sorunsuz bir şekilde uyum sağlayacaktır. Zeminlerinizin görsel çekiciliğini artırmak istediğinizde farklı dokulu kaymaz renkler de seçebilirsiniz.

2. Kesinti Süresi Veya Kesinti Olmaması

Kaymaz zemin kaplama uygulaması için işinizi durdurmak zorunda değilsiniz. Hemen hemen tüm kaymaz döşeme uygulamaları, herhangi bir aksama olmadan iş saatleri içinde gerçekleşebilir. Doğru teknisyenler işinizi durdurmadan kısa sürede sona ermesini sağlayacaktır. Bu uygulamanın tamamlanma süreci hızlıdır. Bu nedenle işe devam etmeden önce kurumasını beklemek zorunda kalmazsınız.

3. Üretkenliği Artırır

Çalışanlarınız her zaman takılma veya düşme konusunda endişeli olduklarında, morallerini ve üretkenliklerini düşürebilir. Ancak kaymaya dayanıklı bir zemin kaplaması seçmek, onlara işte güvende olduklarına dair güven verecektir ve bu da fabrikanızda, endüstrinizde veya ticari tesisinizde verimlilik seviyelerini artırabilir.

4. Garantili Sonuçlar

Kaymaz zemin kaplamasının bakımı kolaydır, zorlu hava koşullarına dayanabilir ve yoğun trafik akışına karşı direnç sunar. Bu nitelikler size minimum güçlükle uzun vadeli bir döşeme çözümünü elde etme şansı verir. Kaymaz kaplama, bozulmamış görünümünü ve çekiciliğini önümüzdeki yıllarda herhangi bir yenilemeye gerek kalmadan koruyacaktır.

5. Uygun Maliyetli

Beton yeniden yüzey kaplamayı tercih ettiğinizde, uzun vadede büyük tasarruf yapabilirsiniz. Ek olarak bakım maliyetlerini azaltabilir, idari giderlerinizi azaltabilir ve tesisinizin veya binanızın itibarını koruyabilirsiniz. Kaplamalar yönetmeliklere ve yerel standartlara uygun olduğundan herhangi bir para cezası veya dava konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Kaymaz zemin kaplaması ıslak, kuru ve yağlı yüzeyler için de kullanışlıdır. İç ve dış yüzeylerde çalışır, zeminlerinizin güzelliğini zenginleştirebilir ve uzun ömürlü bir çözüm sunabilir.


Kaymaz Zemin Hangi Alanlarda Kullanılır?

Kaymaz zemin ve kaydırmaz zemin hem iç hem de dış mekanlar için uygun bir uygulamadır. Ülkemizde özellikle endüstriyel tesisler başta olmak üzere birçok yaşam alanında uygulanmaktadır.

Kaymaz zemin şu alanlarda yaygın olarak kullanılabilir;

  • Yüzme havuzu güverteleri
  • Tuvalet ve duş alanları
  • Yürüyüş yolları ve koridorlar
  • Merdivenler ve rampalar
  • Açık havada yemek alanları
  • Kaygan ıslak koşullar nedeniyle kayma kazalarının meydana gelebileceği sert karo yüzeyleri
  • Kaymaz zemin uygulamaları hakkında şu noktalara dikkat etmeniz gerekir;
  • Bu ürün kayma olasılığını tamamen ortadan kaldıramaz.
  • Bu ürün, yer karolarındaki parlaklık miktarını azaltabilir.
  • Zemine uygulanmadan önce zemin iyice temizlenmelidir. Kir ve tozlar bariyer görevi gördüğü için zeminden uzaklaştırılmalıdır.

Zemin uygulamaları aynı zamanda hastane, AVM, resmi devlet kurumları ya da okul gibi alanlarda da kullanılabilir. Bu uygulama sayesinde zeminlerde çok etkili bir kayma karşıtı etki oluşur.


Kaymaz Zemin Fiyatları

Kaymaz kaplama, kaymayı ve düşmeyi önlemek için aşınmış veya oluşturulmuş bir malzeme tabakası olan bir zemin kaplamasıdır. Genellikle mevcut bir zemin yüzeyine uygulanan reçine, akrilik veya parlaklığın bir kombinasyonundan oluşur. Kullanılacak malzeme ve kaplama yapılacak alana göre kaymaz zemin fiyatları değişiklik gösterecektir. Kaymaz kaplama, ağır dokulu dayanıklı bir kaplama sağlar ve sert aşınan bir yüzey bırakır.

Temel olarak, kaymaz kaplamaların zeminleriniz için hayati koruma sağladığı ve ıslak yüzeylere karşı faydalı olduğu bilinmektedir. Zeminin nemli ve kuru alanlarında kazaların neden olduğu zarar olasılığını azaltmaya yardımcı olacaktır. Tüm dünyada mülk sahipleri tarafından tercih edilen bu ürün, mükemmel kalitede kaymaz kaplama işlemimiz ile evlerinizde veya çalışma alanlarınızda en üst düzeyde koruma sağlamanızı sağlar.

Fiyat bilgisi ve uygulama bilgisi için bize ulaşabilirsiniz.